rygmarvsskade: bistået hoste – emne oversigt

Folk, der har haft en rygmarvsskade (SCI) ikke altid har mulighed for at hoste kraftigt. En kraftig hoste er vigtigt, fordi det vil hjælpe dig med at opdrage slim i lungerne, som kan hjælpe med at forhindre nogle lunge komplikationer, såsom lungebetændelse.

Hvis din hoste er svag, og hvis det er svært at opdrage slim eller du ved, du har masser af slim, du har brug for et støtteberettiget hoste. I et støtteberettiget hoste, en anden person skubber på dit bryst til at hjælpe dig hoste. Et støtteberettiget hoste sker, mens du sidder i en seng eller stol. Hvis du er i en kørestol, skal du sørge for at sætte bremserne på.

Se et billede af denne type assisteret hoste.

En anden teknik kan anvendes, hvis den første ikke virker, eller hvis du er overvægtig.

Se et billede af denne anden form for assisteret hoste.

Hvis du har nok arm styrke, kan du være i stand til at hjælpe dig selv hoste

Se et billede af en selv-assisteret hoste.

Er i smerte; Har interne problemer, især med maven. Pushing på maven kan forårsage flere problemer; Har en kiste skade, såsom et brækket ribben; Er gravid. De fleste specialister anbefaler ikke at bruge en assisteret hoste for gravide kvinder, især i andet og tredje trimester af graviditeten.

Din pårørende placerer hælen af ​​den ene hånd på din mave lige over din navle og placerer den anden hånd oven på den første hånd. Han eller hun låser fingrene, så de er trukket væk fra kroppen; Den pårørende holder hans eller hendes albuerne straight; Du tager en dyb indånding og hold den; Du hoster mens din pårørende skubber opad og under brystkassen, én gang. Det kan tage praksis at koordinere hoste med bevægelse.

Din pårørende placerer hans eller hendes hænder på den nederste del af brystkassen, med fingrene indpakning omkring dine sider der peger mod bagsiden og tommelfingrene peger indad, mod midten af ​​brystet; Du tager en dyb indånding og hold den; Du hoster mens pårørende presser ribbenene op og i. Det kan tage praksis at koordinere hoste med bevægelse.

Wrap begge arme omkring din maven lige under brystkassen; Tag en dyb indånding, og hold den; Hoste og smide din overkrop frem over armene, mens hugging din mave.