røde hunde (tysk mæslinger) – emne oversigt

Rubella er en meget smitsom (let spredes) sygdom forårsaget af rubellavirus. Det er normalt en mild sygdom. Men i sjældne tilfælde kan det forårsage mere alvorlige problemer.

Under den overkommelige Care Act, vil mange sygesikring planer yde gratis børns forebyggende sundhedsydelser, herunder checkups, vaccinationer og screening tests. Lær mere.

Health Insurance center

Røde hunde også kaldes tyske mæslinger eller 3-dages mæslinger.

Den røde hunde virus oftest spredes gennem dråber af væske fra mund, næse eller øjne nogen, der har infektionen. En person, der har infektionen kan sprede disse dråber ved hoste, nysen, tale, eller deling mad eller drikkevarer. Du kan blive smittet ved at røre ved noget, der har dråberne på den og derefter røre dine øjne, næse eller mund før vask dine hænder.

Hvis du har røde hunde, du er mest sandsynligt at sprede det et par dage før udslættet starter indtil 5 til 7 dage efter udslæt første vises. Men du kan sprede virus, selvom du ikke har nogen symptomer.

Hvis du har haft røde hunde, er det meget usandsynligt, at du vil få det igen.

Symptomer på røde hunde kan omfatte

Voksne, især kvinder, også kan have ledsmerter. Ældre børn og teenagere kan også have smerter i øjet, ondt i halsen, og muskelsmerter. Små børn kan kun have et udslæt.

Symptomerne kan ikke starte, før 14 til 21 dage efter du har været i nærheden af ​​en person, der har infektionen. Nogle mennesker ikke har symptomer.

En blodprøve kan hjælpe din læge finde ud af om en nylig infektion du har haft var forårsaget af røde hunde-virus. Testen viser også, hvis du er blevet vaccineret mod røde hunde eller er immune over for virus.

En mild feber; Hævede kirtler (lymfeknuder), især bag øret og på bagsiden af ​​hovedet; En mild udslæt, der starter i ansigtet og breder sig til halsen, brystet, og resten af ​​kroppen.