risikofaktorer for hiv-infektion – emne oversigt

De fleste mennesker får HIV ved at have ubeskyttet sex med en person, der har hiv. HIV kan spredes selv gennem ubeskyttet oralsex. 1 En anden almindelig måde at få virus er, når injektion narkotika og deling nåle med en person, der er inficeret med HIV.

Har ubeskyttet sex (sex uden kondom); Har flere sex-partnere; Er en mand, der har sex med andre mænd; Har høj risiko partner (e) (partner har flere sex-partnere, er en mand, der har sex med andre mænd, eller injicerer narkotika); Har eller for nylig har haft en seksuelt overført infektion, såsom syfilis eller aktive herpes.

Under den overkommelige Care Act, vil mange sygesikring planer dækker forebyggende sundhedsydelser, herunder checkups, vaccinationer og screening tests, uden omkostninger for dig. Lær mere.

Health Insurance center

Folk, der injicerer narkotika eller steroider, især hvis de deler kanyler, sprøjter, komfurer, eller andet udstyr, der anvendes til at injicere medicin, er i risiko for at blive smittet med HIV.

Babyer, der er født af mødre, der er smittet med hiv er også i fare for infektion.

HIV kan spredes lettere i den tidlige fase af infektion, når den første influenza-lignende symptomer på HIV (akut retroviral syndrom) er til stede, og igen senere, hvis symptomer på HIV-sygdom udvikler sig.

Risikoen for at få HIV fra en blodtransfusion eller et doneret organ er ekstremt lavt i USA. Alt donorblod og organer screenes for HIV-antistoffer og HIV-RNA, som kan detektere HIV før antistoffer udvikler. Denne lave risiko ikke falde betydningen af ​​at begrænse brugen af ​​donorblod (når det er muligt), eller tilskynde folk, der ved, at de kommer til at have kirurgi til at donere deres eget blod (kaldet autolog donation).

Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) anbefaler HIV-screening som en del af rutinemæssige blodprøver. Du og din læge kan beslutte, om test er rigtige for dig.