piber og cigarer: sundhedsmæssige virkninger og kræft bekymringer

Rør- og cigar rygere ofte bølge off bekymringer, at rygning er dårligt for deres helbred. De hævder deres vane er uskadelige og forevige den fælles misforståelse, at rør og cigarer er en eller anden måde sikrere end cigaretter. I virkeligheden disse tobaksvarer har samme sundhedsrisici – og nogle gange endnu større risici – end cigaretter.

Cigarer og piber er forskellige i design fra cigaretter, der er fremstillet af tobak indpakket i tyndt papir. Cigarer er pakket ind i tobaksblade, og i modsætning til cigaretter, har de ikke typisk filtre. I rør, tobakken sidder i en skål i slutningen, og et skaft forbinder skålen til mundstykket. Rør kan udstyres med filtre, dog.

Elektroniske cigaretter: Er de sikrere end tobak? Eller er de en højteknologisk måde at tilslutte en ny generation på en dårlig nikotin vane; Ingen ved endnu; Forskning i effekten af ​​e-cigaretter halter bagefter deres popularitet. Men klar eller ej, den æra af e-cigaretter er her. Det er en blomstrende, milliard-dollar industri – på vej til at outsell tobaksvarer inden for et årti. Antallet af teenagere og tweens bruger disse produkter fordoblet mellem 2011 og 2012; Tiden til at få informeret om disse produkter …

En anden type af rør, vandrør, består af et legeme fyldt med vand, en skål, hvor tobakken er anbragt, og en vedhæftet rør og mundstykke gennem hvilket røret er røget. Vandrør, eller hookahs, opstod i det gamle Persien og Indien omkring 400 år siden og er stadig populære i dag. Hookahs er fyldt med duftende tobak i forskellige varianter, såsom kirsebær, æble, eller mynte.

Cigar og piberygere hævder ofte, at deres helbred er ikke i fare, fordi de kun ryge en eller to om dagen, og de ikke inhalere. Der er også den påstand, at rør og cigarer er ikke vanedannende. Alligevel forskning viser, at cigar og pibe rygning er lige så farligt som rygning, og muligvis endnu farligere.

En enkelt stor cigar kan indeholde mere end en 1/2 ounce af tobak – så meget tobak som en hel pakke cigaretter. En cigar indeholder også 100 til 200 mg nikotin, mens en cigaret gennemsnit kun omkring 8 mg. Det ekstra nikotin kan være grunden ryger blot et par cigarer om ugen er nok til at udløse nikotin cravings.

Her er blot nogle af de skadelige sundhedsmæssige virkninger af piber og cigarer

Kræft. Selv hvis du ikke inhalerer, kan du få en række forskellige kræftformer fra piber og cigarer. Mennesker, der ryger cigarer regelmæssigt har fire til 10 gange større sandsynlighed end ikke-rygere at dø af cancer i munden, strubehovedet, og spiserøret. Oral cancer kan udvikle overalt røg rører, herunder læber, mund, hals og tunge. Folk, der inhalerer også øge deres risiko for kræft i lungerne, bugspytkirtlen og blæren.