penis (menneskelige anatomi): diagram, funktion, vilkår, og mere

Penis er det mandlige køn orgel, nå sit fulde størrelse i puberteten. Ud over sin seksuelle funktion, penis fungerer som kanal for urin at forlade kroppen.

Penis er lavet af flere del; • Glans (hoved) af penis: I uomskårne mænd er glans dækket med pink, fugtig væv kaldes slimhinde. Dækker glans er forhuden (forhuden). I omskårne mænd, er forhuden fjernes kirurgisk og slimhinden på glans forvandler tør hud; • corpus cavernosum: To kolonner af væv løber langs siderne af penis. Blod fylder dette væv til at forårsage en erektion; • Corpus spongiosum: En søjle af svampelignende væv løber langs den forreste del af penis og slutter ved glans penis, det fyldes med blod under en erektion, holde urinrøret – som løber gennem det – åben; • Urinrøret løber gennem corpus spongiosum, ledende urin ud af kroppen.

En erektion skyldes ændringer i blodgennemstrømningen i penis. Når en mand bliver seksuelt ophidset, nerver forårsager penis blodkar til at udvide. Mere blod strømme ind og mindre flyder ud af penis, hærdning af vævet i corpus cavernosum.