medfører skizofreni: genetik, miljø, hjernens kemi, og mere

Eksperter tror skizofreni er forårsaget af flere faktorer.

Forskere har længe vidst, at skizofreni kører i familier. Sygdommen forekommer i 1 procent af den almindelige befolkning, men det forekommer i 10 procent af folk, der har en første grads slægtning med sygdommen, såsom en forælder, bror eller søster. Folk, der har anden grad slægtninge (tanter, onkler, bedsteforældre eller kusiner) med sygdommen også udvikle skizofreni oftere end den generelle befolkning. Risikoen er størst for en identisk tvilling af en person med skizofreni. Han eller hun har en 40-65 procent chance for at udvikle sygdommen.

Vi arver vores gener fra begge forældre. Forskere mener flere gener er forbundet med en øget risiko for skizofreni, men at ingen gen forårsager sygdommen af ​​sig selv. Faktisk har nyere forskning konstateret, at mennesker med skizofreni har en tendens til at have højere sjældne genetiske mutationer. Disse genetiske forskelle involverer hundredvis af forskellige gener og sandsynligvis forstyrre hjernens udvikling.

Andre nyere undersøgelser tyder på, at skizofreni kan resultere i en del, når et bestemt gen, der er nøglen til at gøre vigtige hjernen kemikalier funktionsfejl. Dette problem kan påvirke den del af arbejdet med at udvikle højere fungerende færdigheder hjernen. Forskning i dette gen er i gang, så det er endnu ikke muligt at anvende den genetiske information til at forudsige, hvem vil udvikle sygdommen.

På trods af dette, kan tests, scanne en persons gener købes uden recept eller en sundhedsperson råd. Annoncer for forsøgene tyder på, at med en spytprøve, kan et selskab afgøre, om en klient er i risiko for at udvikle specifikke sygdomme, herunder skizofreni. Men forskerne endnu ikke kender alle de gen variationer, der bidrager til skizofreni. Dem, der foreligger øge risikoen kun ved meget små mængder. Derfor er disse “genom scanninger” er usandsynligt, at give et fuldstændigt billede af en persons risiko for at udvikle en psykisk lidelse som skizofreni.

Desuden er det sandsynligvis tager mere end gener til at forårsage sygdom. Forskere mener interaktioner mellem gener og omgivelserne er nødvendige for skizofreni at udvikle sig. Mange miljømæssige faktorer kan være involveret, såsom udsættelse for virus eller fejlernæring før fødslen, problemer under fødslen, tung teenager marihuana brug, og andre endnu ikke kendte psykosociale faktorer.