mavekræft: symptomer, behandling og mulige årsager

Mavekræft begynder, når kræftceller form i den indvendige foring af din mave. Disse celler kan vokse i en tumor. Også kaldet gastrisk kræft, at sygdommen normalt vokser langsomt over mange år.

Hvad er din Cancer Risk? Tag Cancer

Forskerne ved ikke præcis, hvad der gør kræftceller begynder at vokse i maven. Men de kender et par ting, der kan øge din risiko for sygdommen. En af dem er infektion med en almindelige bakterier, H. pylori, der forårsager mavesår. Betændelse i din tarm kaldet gastritis, langvarig anæmi og vækster i din mave kaldet polypper også kan gøre dig mere tilbøjelige til at få kræft.

Andre ting, der synes at spille en rolle i at hæve risikoen omfatter

Tidligt, kan mavekræft forårsage

Bare at have fordøjelsesbesvær eller halsbrand efter et måltid betyder ikke, du har kræft. Men hvis du føler disse symptomer en masse, så tal med din læge. Han kan se, hvis du har andre risikofaktorer og teste dig at kigge efter eventuelle problemer.

Som mave tumorer vokser, kan du have mere alvorlige symptomer, såsom

Din læge vil give dig en fysisk eksamen. Han vil også spørge om din sygehistorie for at se, hvis du har nogen risikofaktorer for mavekræft eller andre familiemedlemmer, der har haft det. Derefter kan han give dig nogle tests, herunder