korttidsvirkende beta2-agonister til hurtig lindring af astmasymptomer

Receptpligtig korttidsvirkende beta2-agonister til astma omfatter

Short-beta2-agonister er bronkodilatatorer. De afslappe musklerne foring luftvejene, der bærer luft til lungerne (bronkierne) inden for 5 minutter. Dette øger luftstrømmen og gør det lettere at trække vejret. De lindre astmasymptomer i 3 til 6 timer. De behøver ikke styre inflammation.

Short-beta2-agonister anvendes til

Brug af inhaleret form af en kort beta2-agonist foretrækkes til astmabehandling, fordi det

Medicin til behandling af astma, afhænger af en persons alder, hans eller hendes type af astma, og hvor godt behandlingen kontrollerende astmasymptomer.

Din læge vil hjælpe dig med at hjælpe med at finde antallet og dosis af medicin, der virker bedst.

Short-beta2-agonister er behandling af valg for at lindre symptomer under astmaanfald og til behandling af intermitterende astma symptomer. 1 De bruges også til at lindre symptomer forårsaget af motion.

Forskning viser, at kombinere korte beta2-agonister og ipratropium i akut, svær astma episoder sammenlignet med kun at bruge beta2-agonister, resulterede i: 2, 3

Alle lægemidler har bivirkninger. Men mange mennesker ikke føler bivirkninger, eller de er i stand til at håndtere dem. Spørg på apoteket om de bivirkninger af hver medicin, du tager. Bivirkninger er også opført i de oplysninger, der kommer med din medicin.

Her er nogle vigtige ting at tænke på

Ring til din læge, hvis du har

Giver hurtig lindring af symptomer under astmaanfald; Undgå astmasymptomer før motion; Behandle symptomer i intermitterende astma.

Åbner (udvider) bronkierne bedre end p-piller eller flydende form og gør det ved lavere doser; Årsager færre bivirkninger i hele kroppen, end de orale former; Acts hurtigere og varer omkring så længe orale former.

Almindelige bivirkninger af denne medicin omfatter

Bivirkninger af korttidsvirkende beta2-agonister er mere tilbøjelige til at forekomme, når du bruger p-piller, væske eller injicerbare former end ved brug af inhaleret formular.

Se Drug Anmodning om en komplet liste over bivirkninger. (Drug reference er ikke tilgængelig i alle systemer.)

Fordi korttidsvirkende beta2-agonister arbejde hurtigt for at reducere symptomerne, folk nogle gange overforbrug disse lægemidler i stedet for at bruge de langsommere virkende, langsigtede medicin. Men overforbrug af quick-relief medicin har skadelige virkninger, såsom at reducere den fremtidige effektivitet af disse lægemidler. 4

Hvis du skal bruge korttidsvirkende beta2-agonister på mere end 2 dage om ugen (undtagen før motion), kan det være nødvendigt at starte eller øge langtidsbehandling. Diskuter dette med din læge.

Prøv at undgå at give dit barn en inhaleret medicin, når han eller hun græder. I dette tilfælde er ikke så meget medicin leveret til lungerne.

Forkølelse eller andre øvre luftvejsinfektioner kan forårsage astma episoder hos nogle mennesker. Nogle læger anbefaler, at folk, der har intermitterende astma bruge en korttidsvirkende beta2-agonist ved det første tegn på forkølelsessymptomer.

Medicin er en af ​​de mange værktøjer din læge har til at behandle et sundhedsmæssigt problem. Tager medicin, som lægen foreslår vil forbedre dit helbred og kan forhindre fremtidige problemer. Hvis du ikke tager din medicin korrekt, kan du lægge dit helbred (og måske dit liv) i fare.

Der er mange grunde til, at folk har problemer med at tage deres medicin. Men i de fleste tilfælde, er der noget du kan gøre. For forslag til, hvordan du kan løse fælles problemer, tager medicin som foreskrevet.

Hvis du er gravid, til bryst -feeding, eller planlægger at blive gravid, skal du ikke bruge nogen form for medicin, medmindre din læge fortæller dig til. Nogle lægemidler kan skade dit barn. Dette omfatter receptpligtig og over-the-counter medicin, vitaminer, urter og kosttilskud. Og sørg for, at alle dine læger ved, at du er gravid, bryst -feeding, eller planlægger at blive gravid.

Opfølgning pleje er en vigtig del af din behandling og sikkerhed. Vær sikker på at gøre og gå til alle aftaler, og ringe til din læge, hvis du har problemer. Det er også en god ide at vide dine testresultater og føre en liste over de lægemidler, du tager.

Udfyld ny medicin oplysningsskema (PDF) (Hvad er en PDF-dokument?) For at hjælpe dig med at forstå denne medicin.

National Institutes of Health (2007). National Astma Uddannelse og Forebyggelse Program ekspertpanel Rapport 3: Retningslinjer for diagnosticering og behandling af astma (NIH publikation nr 08-5846). Tilgængelig online: http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/asthma/index.htm.

Rodrigo G (2011). Astma hos voksne (akut), søg dato april 2010. BMJ Clinical Evidence. Tilgængelig online: http: //www.clinicalevidence.

Okpapi A, et al. (2012). Astma og andre recidiverende hvæsen hos børn (akut), søg dato juni 2010. BMJ Clinical Evidence. Tilgængelig online: http: //www.clinicalevidence.

Salpeter SR, et al. (2004). Meta-analyse: Respiratory tolerance over for regelmæssig beta2-agonist til patienter med astma. Annals of Internal Medicine, 140 (10): 802-813.

E. Gregory Thompson, MD – Intern Medicin; Rohit K Katial, MD – Allergi og Immunologi

September 9, 2014

Tag vurderingen Astma at få personlig handlingsplan

Børn i alderen op til 4 er normalt behandles lidt anderledes end de 5 til 11 år gammel; Den mindste mængde medicin, der styrer astmasymptomer bruges; Mængden af ​​medicin og antal lægemidler øges i trin. Så hvis astma ikke kontrolleres ved en lav dosis af én controller medicin, kan dosis øges. Eller et andet lægemiddel kan tilføjes; Hvis astma har været under kontrol i flere måneder ved en bestemt dosis af medicin, kan dosis reduceres. Dette kan hjælpe med at finde det mindste beløb af medicin, der vil styre astma; Quick-relief medicin anvendes til behandling af astmaanfald. Men hvis du eller dit barn har brug for at bruge quick-relief medicin en masse, mængden og antallet af controller medicin kan ændres.

Færre hospitalsbesøg; Forbedret lungefunktion.

Normalt fordelene ved medicinen er vigtigere end nogen mindre bivirkninger; Bivirkninger kan gå væk efter du tager medicin for et stykke tid; Hvis bivirkninger stadig genere dig, og du spekulerer på, om du skal fortsætte med at tage medicinen, ringe til din læge. Han eller hun kan være i stand til at sænke din dosis eller ændre din medicin. Må ikke pludselig holde op med at tage din medicin, medmindre din læge fortæller dig til.

Hives eller udslæt; Hurtig hjerterytme eller hjertebanken.

Hovedpine og svimmelhed; Kvalme, opkastning og diarré; Angst; Nervøsitet eller rysten (såsom ustabile, rystende hænder).

da; Nat