kirurgisk abort pleje – emne oversigt

Kvinders sundhed Trends

Før en kirurgisk abort, vil din læge

Efter en kirurgisk abort procedure, vil din læge kontrollere, at

Medicin, der kan gives efter en kirurgisk abort omfatter

Følg omhyggeligt alle lægens anvisninger og se, hvad-til-forventer oplysninger efter en kirurgisk abort. Følg disse instruktioner

Normale symptomer, at de fleste kvinder vil opleve, når en kirurgisk abort omfatter

Evaluer din fortid sundhed, herunder eventuelle medicin du tager; Har en fysisk eksamen, herunder en bækken undersøgelse, for at vurdere dit helbred, hvor længe du har været gravid, og placeringen og sundhed embryo eller foster; Udfør en ultralyd for at bekræfte, hvor langt og hvor graviditeten er. Ikke alle læger vælger at gøre dette trin; Diskuter din beslutning om at få en abort, og dine følelser omkring beslutningen; Diskuter dine planer for fremtidige graviditeter og brug prævention; Forklar proceduren, mulige problemer, og hvornår man skal ringe til din læge.

Send dig selv et link til download app’en.

Dine vitale tegn såsom puls, vejrtrækning, og blodtryk er normale; Blødning er ikke overdreven; Uteruskontraktioner er normale; Bivirkninger fra bedøvelse (lokal eller generel) ikke skaber problemer.

Antibiotika, for at forhindre infektion; Medicin, der forårsager uteruskontraktioner (uterotoniske), at tømme livmoderen helt og reducere blødning; Rh immunoglobulin, som er givet til alle kvinder, der har Rh-negativ blodtype at forhindre Rh sensibilisering efter processen; Smerte medicin, for kramper smerter forårsaget af uteruskontraktioner; Medicin til behandling af kvalme eller opkastning.

Vent venligst…

De fleste kvinder kan vende tilbage til normale aktiviteter i 1 til 2 dage efter indgrebet. Undgå anstrengende motion for omkring en uge; Må ikke have samleje i mindst en uge, eller længere, som anvist af din læge; Når du begynder at have samleje igen, bruge prævention, og bruge kondomer for at forhindre infektion. For mere information, Prævention; Skyl ikke skeden med væsker (douche). Dette kan øge din risiko for infektioner, der kan føre til underlivsbetændelse.

Uregelmæssig blødning eller pletblødning i de første 2 uger; Kramper i de første 2 uger. Nogle kvinder kan have kramper (ligesom menstruationssmerter) så længe som seks uger; Følelsesmæssige reaktioner for 2 til 3 uger.