kirurgi for spinal kompression frakturer: hvad de kan forvente under genopretning

Det er naturligt at ønske at vende tilbage til din regelmæssige aktiviteter så hurtigt som muligt efter operationen. Men meget afhænger af, hvilken type operation du får.

I to almindelige metoder, vertebroplasti og kyphoplasty, din kirurg gør et lille snit i ryggen, som lader dig inddrive hurtigere.

Hvis din oplevelse med knogler er temmelig meget begrænset til at sætte på, at skelettet kostume hver Halloween, så kunne du være snyd dig ud af vigtige forebyggende pleje; Tag denne quiz for at finde ud af hvor meget du ved om knogle sundhed, og lære lidt om hvad du kan gøre for at beskytte dit skelet fra top til tå; 1. Den største knogle i menneskekroppen i; en; Skul; b; Spin; c; Femur (lårbenet d; Tibia (skinnebenet; Svar: c. Din lårben …

Hvis du får spinal fusion kirurgi, snittet er større, og det tager længere tid at helbrede.

Disse teknikker er ens, og nyttiggørelse følger samme mønster. I begge tilfælde, din kirurg tilfører cement ind i din beskadigede rygsøjlen.

Når det er gjort, vil du blive ført til en opvågningsstuen. Den medicinske personale vil se dig i en time eller to, mens bedøvelsen, den medicin, slår dig ud under operationen, aftager.

Du vil sikkert forlade hospitalet samme dag, men du skal bruge en lift hjem.

Du har måske nogle ømhed i ryggen for en dag eller to på det sted, hvor operationen blev gjort. Du får nogle forholdsregler, hvis du lægger en ispose på området.

Du kan også være i stand til at tage en over-the-counter smertestillende såsom acetaminophen eller ibuprofen. Spørg din læge, der er rigtige for dig. Eller du måske brug for en stærkere smertestillende medicin.

Ofte rygsmerter vil begynde at lette op 24 til 48 timer efter proceduren. For nogle mennesker kan det tage længere tid – op til 3 dage – at føle sig bedre. Alle er forskellige. Tal med din kirurg om, hvad de kan forvente. Hvis du stadig ondt efter din operation, diskutere andre måder at få lindring.

Din læge vil sandsynligvis opfordre dig til at gå tilbage til dine normale aktiviteter så hurtigt som muligt. Men du bør ikke gøre intens motion eller tunge løft for et par uger, så du ikke reinjure din ryg.

En fysioterapeut kan vise dig øvelser til at hjælpe dig med at genoprette. Din læge kan også anbefale, at du bære en skinne til at holde din ryg stadig mens det heler.

Du vil se din læge igen i ugerne efter operationen. Han vil kontrollere, om du healing godt, og at dine smerter er forbedret.

I sjældne tilfælde kan vertebroplasti og kyphoplasty har komplikationer, såsom

Ring til din læge med det samme, hvis du har