kirurgens dygtighed og vægttab kirurgi resultater

Af Robert PREIDT

healthday Reporter

Onsdag, 13 April, 2016 (healthday News) – En kirurg niveau synes ikke at have en stor indvirkning på langsigtede resultater for vægttab kirurgi patienter, viser en ny undersøgelse.

Men en vægttab kirurg uenige med undersøgelsens konklusion.

Tidligere forskning havde fundet en sammenhæng mellem kirurgisk færdighed niveau og kortsigtede resultater efter en type vægttab kirurgi kaldes laparoskopisk gastric bypass. Men den langsigtede virkning var ukendt.

Den nye undersøgelse blev ledet af Dr. Christopher Scally, fra University of Michigan i Ann Arbor, og omfattede mere end 3.600 patienter. Patienterne undergik vægttab kirurgi udføres af en af ​​20 forskellige kirurger.

Hver kirurg individuelle niveau blev vurderet af eksperter, der kiggede på videoer af kirurger, som de udførte vægttab operationer. Kirurger klassificeret i både de højeste og laveste niveauer havde øvet et gennemsnit på 11 år.

Et år efter operationen, var der ingen forskel i vægttab mellem patienter, hvis procedure blev udført af top eller de lavest klassificeret kirurger, undersøgelsen fundet.

Også, var der ingen forskel i patienternes forbedringer i andre sundhedsmæssige spørgsmål såsom søvnapnø, forhøjet blodtryk eller forhøjet blodtryk og fedt niveauer.

Faktisk patienter i de laveste rangerede kirurger faktisk havde højere forbedring i diabetes end af de højest rangerede kirurger, på 79 procent i forhold 73 procent, undersøgelsen fundet.

“Selvom kirurgisk færdighed kan påvirke de korte komplikation satser og patient tilfredshed ratings, disse resultater tyder på, at langsigtede resultater efter fedmekirurgi kan være mere afhængig af andre faktorer, der endnu ikke er målt blandt patienter, hospitaler eller kirurger,” Scally og kolleger skrev.

Men en kirurg arbejder i marken tog spørgsmålet med undersøgelsens resultater.

Jeg vil hævde, at et år er ikke ‘langsigtede’, og kvaliteten af ​​den procedure kan blive mere synlige med tiden, “siger Dr. Mitchell Roslin, chef for fedme kirurgi på Lenox Hill Hospital i New York City.” Et år er stadig i honeymoon periode, og adfærdsmæssige tilpasninger [ved patienter] og hormonal virkning er den højeste derefter.

Roslin bemærkede også, at denne undersøgelse kun set på en type af vægttab kirurgi, og “disse resultater ikke ekstrapoleres til andre procedurer.

Jeg mener stadig, hvem der gør din procedure stadig betyder noget, “sagde Roslin.” Det er lettere at se virkningen tidligere, som det er, når de fleste komplikationer ske. Men med flere grundige undersøgelser og større antal patienter, jeg tror en forskel ses også på lang sigt.

Undersøgelsen blev offentliggjort online 13 april tidsskriftet JAMA Surgery.

KILDER: Mitchell Roslin, M. D., chef, fedme kirurgi, Lenox Hill Hospital, New York Cit; JAMA Surgery, pressemeddelelse 13. april 2016

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Mens du træner, bør du regne imellem …