influenza vaccine: bivirkninger, effektivitet og tidsplan

“Flu” er en lille ord, der bliver gået meget rundt i disse dage. Det er også en stor sygdom, som du bør tage alvorligt. I 2013, mere end 3.600 mennesker døde af det.

Måske er du en af ​​de heldige få. Du er nødt til at tænke svært at huske, hvornår du sidst blev syg. Men for resten af ​​os, 03:58 forkølelser om året er temmelig normen. Så hvad giver; Din alder og den virksomhed, du holder er en stor del af din risiko. Men uanset om du er ung eller gammel, der er enkle ting, du kan gøre for at få den øvre hånd mod bakterier.

Det er et skud, der beskytter dig mod influenza-virus. Du får normalt det i din arm, men du kan også få det som en næsespray. Den er lavet af de tre eller fire influenza virus, der er mest tilbøjelige til at gøre dig syg under det kommende år.

Næsten alle 6 måneders alderen og ældre.

Nogle mennesker er mere udsatte for at få meget syge fra komplikationer af influenza end andre. Disse grupper skal være sikker på at få en influenza skudt hvert år

Følgende personer må ikke få en influenza skud

Tal med din læge, før du får den skudt, hvis du har nogen af ​​disse symptomer

Så snart de bliver tilgængelige, i oktober, hvis det er muligt. Det er bedst at få vaccinen før influenzasæsonen starter. Men du kan stadig få det i januar eller endnu senere.