hudproblemer og behandlinger: diagnose og tests

Mange hudproblemer er midlertidige og kan behandles med medikamenter eller blot med tiden. Læs mere her.

Forkølelsessår – også kaldet feber blister – er en smertefuld infektion forårsaget af herpes simplex virus (HSV).

Fodvorter og Palmer vorter er almindelige, især hos børn. Disse vorter er opkaldt efter hvor de vises på kroppen. Palmer vorter opstår på hænderne, og plantar vorter på bunden af ​​foden.

Lær om årsager til hårtab, herunder forskellige typer af alopeci.

En enkelt blister er som regel resultat af friktion eller en mindre forbrænding, typisk på hænder eller fødder.

Chafing kan forekomme overalt på kroppen, men de lår, lyske, armhuler og brystvorter er særligt sårbare.

Ligtorne og hård hud kan være irriterende, men din krop rent faktisk danner dem til at beskytte følsom hud. Ligtorne og hård hud er ofte forveksles med hinanden.

Her er hvad du behøver at vide om, hvordan du holder din hud sikkert og hvor man kan finde solskoldning lindring, hvis du dvæle på din liggestol for lang.

Nogle gange døde hud kan tilstoppe en hårsæk. Der tvinger håret inde til at vokse sidelæns under huden i stedet for opad og udad.

Muehrcke linjer vises som dobbelt hvide linjer, der kører på tværs af fingernegle vandret. Betingelsen er opkaldt efter Robert Muehrcke, MD. Han først beskrevet betingelsen i British Medical Journal i 1956.

Koldbrand er en tilstand, der opstår, når kropsvæv dør. Det er forårsaget af en nedsat blodtilførsel skyldes en underliggende sygdom, skade, og / eller infektion. Fingre, tæer og lemmer er oftest påvirket, men koldbrand kan også forekomme inde i kroppen, beskadige organer og muskler.

En udslæt indikerer en unormal ændring i farve eller konsistens hud. Udslæt er normalt forårsaget af betændelse i huden, hvilket kan have mange årsager.

I de fleste mennesker, er de tidlige stadier af dermatitis karakteriseret ved rød, tør og kløende hud. Mere alvorlige dermatitis kan resultere i crusty skalaer eller blærer, der oser væske.

Væggelus er små, ovale, brunlige insekter, der lever af blod fra dyr eller mennesker. Voksne væggelus har flade organer på størrelse med et æble frø. Efter fodring, men deres kroppe svulmer op og er en rødlig farve.

At finde årsagen til kløe og behandle eventuelle underliggende hudsygdom er det første skridt i at løse kløe.

Der er en række hudsygdomme, der forårsager klumper og bump vises på overfladen eller lige under huden. Denne artikel dækker nogle af de mest almindelige.

Urticaria, også kendt som nældefeber, er et udbrud af hævede, blege røde knopper eller plaques (wheals) på huden, der vises pludselig – enten som et resultat af kroppens negative reaktion på visse allergener, eller af ukendte årsager.

Alopecia er den medicinske betegnelse for baldnes; Der findes forskellige typer af alopeci, herunder alopecia areata.

Vitiligo er en tilstand, hvor hvide pletter udvikle på huden. Enhver placering på kroppen kan blive påvirket, og de fleste mennesker med vitiligo har hvide pletter på mange områder af kroppen.

Åreknuder er store, rejst, hævede blodkar, der vende og dreje. De normalt udvikler i benene og kan ses gennem huden.

Intertrigo er en fancy navn for et udslæt, der viser op mellem folderne i huden. Det er en meget almindelig hud udslæt, der kan dukke op gennem hele livet.

Lus og fnat er meget smitsomme hudsygdomme, der involverer parasitter der lever på eller i huden.

Poison Ivy, gift eg og gift Sumac er alle planter, der kan forårsage en midlertidig, irriterende udslæt, når de kommer i kontakt med din hud. Dette udslæt er en form for allergisk kontakteksem.

Et blåt mærke er en fælles hud skade, der resulterer i en misfarvning af huden. Blod fra beskadigede blodceller dybe under huden indsamler nær overfladen af ​​huden og resultere i, hvad vi tænker på som en sort og blåt mærke.

Mange mennesker ofte kalder enhver lille, smertefri klump under huden “talgcyste.” Men de er oftest epidermoide cyster.