hudkræft, nonmelanoma-hvad sker

Nonmelanom; hudkræft normalt udvikler sig langsomt, invaderer og ødelægger nærliggende væv. Det kan tage måneder eller år for basal celle eller planocellulært karcinom at udvikle. På grund af denne langsomme vækst, kan hudkræft ofte detekteres og behandles tidligt i sin udvikling, hvilket øger chancen for helbredelse.

Basalcellekarcinom kan påvirke overfladen af ​​huden, hvor det vises. Hvis den ikke behandles, kan det vokse sig større og forårsage problemer under huden, sommetider skader muskler og knogler. Basalcellekarcinom meget sjældent spreder (metastasizes) til andre dele af kroppen.

Når du har en basalcellekræft, du er mere tilbøjelige til at have en anden udvikler på et nyt sted. Hvis basalcellekarcinom kommer tilbage på samme sted (dukker), kan det vokse hurtigere og forårsage mere vævsbeskadigelse.

Pladecellekræft kan vokse fra en lille ru plet i solskadet hud (aktinisk keratose). Men det er ikke almindeligt. Eller det kan udvikle sig fra en tidlig form for hudkræft, som kaldes Bowens sygdom. Hvis en pladecellecarcinom ikke behandles, kan det sprede sig.