hals kræft forberede din udnævnelse

Throat kræft refererer til kræft tumorer, der udvikler i din hals (svælg), voice box (strubehovedet) eller mandler.

Din hals er en muskuløs rør, der begynder bag næsen og ender i nakken. Throat kræft begynder oftest i de flade celler, linje indersiden af ​​din hals.

Din stemme boksen sidder lige under din hals og er også modtagelige for strubekræft. Stemmen boks er lavet af brusk og indeholder stemmebånd, der vibrerer for at gøre lyd, når du taler.

Throat kræft kan også påvirke stykke brusk (epiglottis), der fungerer som et låg til din luftrør. Tonsil cancer, en anden form for strubekræft, påvirker tonsiller, som er placeret på bagsiden af ​​halsen.

Tegn og symptomer på hals kræft kan omfatte

Lav en aftale med din læge, hvis du bemærker nogen nye tegn og symptomer, der er persistente. De fleste hals kræft symptomer er ikke specifikke for kræft, så din læge vil sandsynligvis undersøge andre mere almindelige årsager først.

Throat kræft opstår, når celler i din hals udvikle genetiske mutationer. Disse mutationer forårsager celler til at vokse ukontrollabelt og fortsætte med at leve efter sunde celler normalt ville dø. De akkumulerende celler kan danne en svulst i halsen.

Hvornår skal se en læge

Typer af strubekræft

Det er ikke klart, hvad der forårsager den mutation, der forårsager hals kræft. Men lægerne har identificeret faktorer, der kan øge din risiko.

Throat kræft er en generel betegnelse, der gælder for kræft, der udvikler sig i halsen (svælg kræft) eller i strubehovedet (larynx cancer). Halsen og strubehovedet er tæt forbundet med strubehovedet placeret lige under halsen.

Hvad du kan gøre

Selv om de fleste hals kræft involverer de samme typer af celler, der konkret bruges til at differentiere den del af halsen, hvor kræften stammer fra.

Hvad de kan forvente fra din læge

Faktorer, der kan øge din risiko for strubekræft omfatter

Hvad du kan gøre i mellemtiden

Lav en aftale med din familie læge, hvis du har nogen tegn eller symptomer, der bekymrer dig. Hvis din læge har mistanke om du måske har kræft eller en anden sygdom, der påvirker din hals, kan du blive henvist til en læge, der har specialiseret sig i sygdomme og tilstande, der påvirker ører, næse eller hals (otolaryngologist, eller ENT specialist).

iscenesættelse

Fordi udnævnelser kan være kort, og fordi der er ofte en masse jord til at dække, er det en god ide at være godt forberedt. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at blive klar, og hvad de kan forvente fra din læge.

strålebehandling

Din tid med din læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For strubekræft, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at spørge andre spørgsmål, der opstår for dig.

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem, kan give tid senere til at omfatte punkter, du ønsker at løse. Din læge kan bede

Hvis du bruger tobak, stop. Undgå at gøre ting, forværre dine symptomer. Hvis du har ondt i halsen, undgå fødevarer og drikkevarer, der forårsager yderligere irritation. Hvis du har problemer med at spise på grund af halssmerter, overveje ernæringstilskud drikkevarer. Disse kan være mindre irriterende for din hals, mens den stadig tilbyder de kalorier og næringsstoffer, du har brug for.

For at diagnosticere strubekræft, kan din læge anbefale

Ved hjælp af en mulighed for at få et nærmere kig på din hals. Din læge kan bruge en speciel tændte anvendelsesområde (endoskop) for at få et nærmere kig på din hals under en procedure kaldet endoskopi. En lille kamera for enden af ​​endoskopet transmitterer billeder til en videoskærm, som lægen ure for tegn på abnormiteter i din hals.

En anden type af rækkevidde (laryngoscope) kan indsættes i din stemme kassen. Det bruger et forstørrelsesglas linse til at hjælpe din læge undersøge dine stemmebånd. Denne procedure kaldes laryngoskopi.

Når strubekræft diagnosticeres, er det næste trin at bestemme omfanget, eller trin, af kræft. Kendskab scenen med til at bestemme dine behandlingsmuligheder.

Den fase af halsen kræft er karakteriseret med romertal I til IV. Hver undertype af strubekræft har sine egne kriterier for hver etape. Generelt fase I hals kræft indikerer en mindre tumor begrænset til et område af halsen. Senere stadier betyder mere avanceret kræft, med stadie IV er den mest avancerede.

Kirurgi

Dine behandlingsmuligheder er baseret på mange faktorer, såsom placering og stadium af din hals kræft, typen af ​​celler involveret, din generelle sundhed, og din personlige s. Diskutere fordele og risici ved hver af dine muligheder med din læge. Sammen kan du bestemme, hvilke behandlinger vil være mest hensigtsmæssigt for dig.

Kemoterapi

Strålebehandling bruger høj energi bjælker fra kilder såsom X-stråler og protoner til at levere stråling til kræftceller, får dem til at dø.

Målrettet lægemiddelterapi

Rehabilitering efter behandling

Strålebehandling kan komme fra en stor maskine uden din krop (ekstern strålebehandling), eller strålebehandling kan komme fra små radioaktive frø og ledninger, der kan placeres inde i din krop, i nærheden af ​​din kræft (brachyterapi).

For tidlige stadier hals kræft, kan strålebehandling være den eneste behandling nødvendig. For flere avancerede hals kræft, kan strålebehandling kombineres med kemoterapi eller kirurgi. I meget avancerede hals kræft, kan strålebehandling anvendes til at reducere tegn og symptomer og gøre dig mere komfortabel.

De typer af kirurgiske procedurer, du kan overveje at behandle din hals kræft afhænger af placering og fase af din kræft. Optioner kan omfatte

Operation for at fjerne alle eller en del af strubehovedet (laryngektomi). For mindre tumorer, kan lægen fjerne den del af din stemme boks, der er berørt af kræft, efterlader så meget af strubehovedet som muligt. Din læge kan være i stand til at bevare din evne til at tale og trække vejret normalt.

For større, mere-omfattende tumorer, kan det være nødvendigt at fjerne hele din strubehovedet. Din luftrør derefter fastgjort til et hul (stoma) i din hals, så du kan trække vejret (tracheotomi). Hvis hele din strubehovedet er fjernet, har du flere muligheder for at genoprette dit indlæg. Du kan arbejde med en tale patolog til at lære at tale, uden at din stemme kassen.

Kirurgi for at fjerne en del af halsen (pharyngectomy). Mindre hals kræft kan kræve fjernelse af kun små dele af din hals under operationen. Dele, der fjernes, kan rekonstrueres med henblik på at tillade dig at sluge maden normalt.

Kirurgi for at fjerne mere af din hals normalt omfatter fjernelse af din stemme box så godt. Din læge kan være i stand til at rekonstruere din hals, så du kan sluge maden.

Kirurgi indebærer en risiko for blødning og infektion. Andre mulige komplikationer, såsom svært ved at tale eller synke, vil afhænge af den specifikke procedure du gennemgår.

Kemoterapi bruger medicin til at dræbe kræftceller. Kemoterapi anvendes ofte sammen med strålebehandling til behandling af hals kræft. Visse kemoterapi narkotika gøre kræftceller mere følsomme over for strålebehandling. Men kombinere kemoterapi og strålebehandling forøger bivirkningerne af begge behandlinger. Tal med din læge bivirkninger du vil sandsynligvis opleve, og om kombinerede behandlinger vil tilbyde fordele, som opvejer disse virkninger.

Målrettede lægemidler behandle strubekræft ved at udnytte specifikke defekter i kræftceller, der brændstof cellernes vækst.

Cetuximab (Erbitux) er en målrettet terapi godkendt til behandling af cancer i halsen i visse situationer. Cetuximab hæmmer virkningen af ​​et protein, der er fundet i mange typer af raske celler, men er mere udbredt i visse typer af halsen cancerceller.

Andre målrettede lægemidler er ved at blive undersøgt i kliniske forsøg. Målrettede lægemidler kan anvendes i kombination med kemoterapi eller stråleterapi.

Behandling af hals kræft ofte forårsager komplikationer, der kan kræve at arbejde med specialister til at genvinde evnen til at sluge, spise fast føde og tale. Under og efter hals kræftbehandling, kan din læge har du søge hjælp for

Din læge kan diskutere de mulige bivirkninger og komplikationer af dine behandlinger med dig.

Hals kræft er tæt knyttet til rygning. Ikke alle med hals kræft ryger. Men hvis du gør røg, nu er det tid til at stoppe, fordi

Stop rygning kan være meget vanskeligt. Og det er så meget sværere, når du forsøger at klare en stressende situation, såsom en kræftdiagnose. Din læge kan diskutere alle dine muligheder, herunder medicin, nikotin erstatningsprodukter og rådgivning.

Alkohol, især når den kombineres med rygning eller skrå, i høj grad øger risikoen for strubekræft. Hvis du drikker alkohol, stop nu. Dette kan medvirke til at reducere din risiko for en anden cancer. Stop drikke kan også hjælpe dig med bedre tolerere din hals kræft behandlinger.

Ingen alternativ behandlinger har vist sig nyttig i behandling af strubekræft. Dog kan nogle supplerende og alternative behandlinger hjælpe dig med at håndtere din diagnose og med bivirkningerne af hals kræft behandling. Tal med din læge om dine muligheder.

Alternative behandlinger, du kan finde nyttige indeholde

Bliver diagnosticeret med kræft kan være ødelæggende. Throat kræft påvirker en del af din krop, der er afgørende for dagligdags aktiviteter, såsom vejrtrækning, spise og tale. Ud over at bekymre sig om, hvordan disse grundlæggende aktiviteter kan blive påvirket, kan du også være bekymret for dine behandlinger og chancer for at overleve.

Selvom du måske har lyst til dit liv – din overlevelse – er ude af dine hænder, kan du tage skridt til at føle sig mere i kontrol og til at klare din hals kræft diagnose. For at klare, så prøv at

Gå til alle dine opfølgende udnævnelser. Din læge vil planlægge opfølgende eksamen hver par måneder i løbet af de første to år efter behandlingen, og derefter mindre hyppigt efter det. Disse eksamener give din læge til at overvåge din nyttiggørelse og tjekke for kræft tilbagefald.

Opfølgende eksamener kan gøre dig nervøs, da de kan minde dig om din første diagnose og behandling. Du kan frygte, at din kræft er kommet tilbage. Forvent nogle angst omkring tidspunktet for hver opfølgning udnævnelsen. Planlægge ved at finde afslappende aktiviteter, der kan hjælpe omdirigere dine tanker væk fra din frygt.

Der er ingen bevist måde at forhindre hals kræft opstår. Men for at reducere din risiko for strubekræft, kan du

besøge din læge

Stop med at ryge

Afslut drikke alkohol