hajleverolie: anvendelser, bivirkninger, interaktioner og advarsler

Aceite de HÃgado de Tiburón, Basking Shark Liver Oil, Cetorhinus maximus, Centroporus squamosus, Deep Sea Shark Liver Oil, Hund fiskelevertran, Foie de Requin, Huile de Foie d’Aiguillat, Huile de Foie de Requin, Huile de Foie de Requin de Grands ..; Se alle navne Aceite de HÃgado de Tiburón, Basking Shark Liver Oil, Cetorhinus maximus, Centroporus squamosus, Deep Sea Shark Liver Oil, Hund fiskelevertran, Foie de Requin, Huile de Foie d’Aiguillat, Huile de Foie de Requin, Huile de Foie de Requin de Grands Fonds, Huile de Foie de Requin Pèlerin, Huile de Requin, Shark Liver, Shark Oil, squalen, Sqaulus acanthias; Skjul navne

Hajleverolie anvendes til fremstilling af medicin. Det er taget af levere fra tre arter af hajer: det dybe hav haj (Centrophorus squamosus), den pighaj (Sqaulus acanthias), og brugde (Cetorhinus maximus). Leveren udgør omkring 25% af den samlede haj legemsvægt af disse hajer; Hajleverolie anvendes sammen med sædvanlige cancer lægemidler til behandling af leukæmi og andre kræftformer, for at forhindre stråling sygdom af kræft røntgen- terapi, for at forhindre en almindelig forkølelse, influenza, og svineinfluenza, og at øge kroppens immunsystem. Det er også bruges til at øge antallet af hvide blodlegemer under behandling med anti cancer lægemidler (kemoterapi). Hvide celler er vigtige for at bekæmpe infektioner, men mange er dræbt af kemoterapi; Folk anvender hajleverolie direkte på huden for hudsygdomme, herunder hudkræft.

Hajleverolie indeholder kemikalier, der kan have aktivitet mod cancer eller cancerbehandling relaterede bivirkninger.

Utilstrækkelig evidens fo; Leukæmi og andre kræftformer; Bivirkninger af kræftbehandling, herunder stråling sygdom og sænkes hvid celletal; Forkølelse; Influenza; Hudproblemer; Andre forhold. er behov for mere dokumentation for at vurdere effektiviteten af ​​haj lever olie til disse anvendelser.

Der er ikke tilstrækkelig information til rådighed til at vide, om hajleverolie er sikkert. Det kan forårsage lungebetændelse hos mennesker, der ved et uheld indånde det i lungerne; Særlige forholdsregler og advarsler: Graviditet og bryst -feeding: Ikke nok om brugen af ​​haj lever olie under graviditet og bryst -feeding. Bliv på den sikre side og undgå at bruge.

Vi har i øjeblikket ingen oplysninger om hajleverolie Interaktioner

Den passende dosis af hajleverolie afhænger af flere faktorer, såsom brugerens alder, helbred og flere andre betingelser. På dette tidspunkt er der ikke tilstrækkelige videnskabelige oplysninger til at bestemme en passende vifte af doser for hajleverolie. Husk, at naturlige produkter er ikke altid nødvendigvis er sikkert og doseringer kan være vigtig. Vær sikker på at følge relevante anvisninger på mærkningen af ​​produktet og kontakte din farmaceut eller læge eller anden sundhedsfaglig person, før du bruger.

Referencer

Asnis DS, Saltzman HP, Melchert A. Shark olie lungebetændelse. En overset enhed. Bryst 199; 103: 976-7.

Hasle H, Rose C. [Shark lever olie (alkoxyglycerol) og kræftbehandling]. Ugeskr Laeger 199; 153: 343-6.

Hichami A, Duroudier V, Leblais V, et al. Modulation af blodplade-aktiverende-faktor produktion ved inkorporering af naturligt forekommende 1-O-alkylglycerols i phospholipider af humane leukæmiske monocyt-lignende THP-1-celler. EUR J Biochem 199; 250: 242-8.

Lee JS, Im JG, Song KS, et al. Eksogene lipoid lungebetændelse: høj opløsning CT fund. EUR Radiol 199; 9: 287-91.

Lee JY, Lee KS, Kim TS, et al. Squalen-induceret ydre lipoid lungebetændelse: serielle radiologiske fund i ni patienter. J Comput Assist Tomogr 199; 23: 730-5.

Loftsson T, Petersen DS, Le Goffic F, Olafsson JH. Umættede glycerol monoethere som nye hudpenetrationsforstærkere. Pharmazie 199; 52: 463-5.

Skopinska-Rozewska E, Krotkiewski M, Sommer E, et al. Inhibitoriske virkning af hajleverolie på kutan angiogenese induceret i Balb / c-mus ved syngene sarkom L-1, humant urinblæren og humane nyre tumorceller. Oncol Rep 199; 6: 1341-4.

Naturlige Medicin Omfattende Database Consumer version. se Natural Medicines Omfattende Database Professional version. ÂTherapeutic Research Faculty 2009.

Ex. Ginseng, C-vitamin, Depression