frugt styrefjeder

Før ferskner, blommer og bær vises på markeder, abrikoser ankommer. Romerne var så imponeret af denne frugt tidlige modning, at de tog til at kalde det praecocium, latin for “gammelklog.” De fleste abrikoser er bestemt til at være dåse eller tørrede, og deres sæson er flygtig, så få fersk dem hurtigt.

Hvad du får: Lav i kalorier og fyldt med næringsstoffer, blot tre friske abrikoser vil give dig næsten halvdelen af ​​vitamin A, du har brug for dagen sammen med en sund dosis af C-vitamin, kalium og fiber. Desuden er abrikoser pakket med betacaroten, en antioxidant, der hjælper med at neutralisere frie radikaler, der skader cellerne.

Shopping Tips: Køb buttet, temmelig faste abrikoser, der er orange-gul til orange. Modne abrikoser er bløde og saftigt-de skal spises så hurtigt som muligt.

Opbevaring Tips: At modnes abrikoser, placere hårde frugt i en brun papirpose til en eller to dage. Modne abrikoser bør opbevares i køleskabet for at forhindre overripening.

Friske abrikoser kan være frosset: Bare halvere frugten, fjern pit og fryse på en bageplade. Når frosne, placere abrikoser i en genlukkelig plasticpose.

Mango er blevet integreret i madkulturer i hele verden-sælges friske, som juice, i drikkevarer, i karryretter og desserter-til hvert måltid.

Hvad du får: Den dybe orange farve af mango kommer fra et højt indhold af beta-caroten, en potent anticancermiddel. Mango indeholder også vitamin C, fiber, lutein, kalium og zeaxanthin, fytokemikalier, der vides at styrke immunsystemet.

Shopping Tips: De fleste mango i amerikanske købmandsforretninger er en af ​​fem sorter: Ataulfo, Francine, Keitt, Kent, Tommy Atkins.

Farve er ikke en indikation af modenhed, som mango kommer i mange nuancer af grøn, gul og rød.

Vælg mango med en lille “give”, hvis du planlægger at spise dem i en dag eller to, og vælg fastere mango for at nyde senere.

Opbevaring Tips: Umodne mangoer vil modnes ved stuetemperatur.

Opbevares i køleskab modne mango i op til 5 dage.

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Kylling, chokolade, salater, desserter, suppe