forstuvninger og stammer

Forstuvninger og stammer er almindelige skader, der deler lignende symptomer, men involverer forskellige dele af din krop.

En forstuvning er en strækning eller overrivning af ledbånd – de hårde bånd af fibrøst væv, der forbinder to knogler sammen i dine led. Den mest almindelige placering for en forstuvning er i din ankel.

En stamme er en strækning eller overrivning af muskel eller sene. En sene er et fibrøst ledning af væv, der forbinder muskler til knogler. Stammer opstår ofte i lænden og i forstrækning muskler på bagsiden af ​​låret.

Indledende behandling for både forstuvninger og forstrækninger omfatter hvile, is, kompression og elevation. Milde forstuvninger og stammer med held kan behandles i hjemmet. Alvorlige forstuvninger og stammer undertiden kræve kirurgi til at reparere iturevne ledbånd, muskler eller sener.

De fleste ankel forstuvninger inddrage skader på tre ledbånd på ydersiden af ​​din ankel. Ledbånd er hårde bånd af væv, der stabiliserer leddene og hjælpe med at forhindre overdreven bevægelse. En ankel forstuvning opstår, når du ruller, twist eller slå din ankel i en akavet måde. Dette kan strække eller rive ledbånd, der hjælper holde din ankel knogler sammen.