forebyggelse hudkræft (pdqто): forebyggelse [] -interventions med utilstrækkelig dokumentation om, hvorvidt de reducerer risikoen for nonmelanoma hudkræft

Solcreme Brug og Ultraviolet (UV) stråling Avoidance

De beviser, at tiltag, der skal reducere eksponeringen for UV-stråling ved brug af solcreme, beskyttelsesbeklædning, eller begrænsning af udsættelse for sol tid nedsætte forekomsten af ​​nonmelanoma hudkræft er utilstrækkelig. En randomiseret undersøgelse foreslog en mulig reduktion i forekomsten af ​​planocellulært karcinom (SCC), men undersøgelsen design og analyse problemer komplicere fortolkningen af ​​resultaterne. [1, 2]

Størrelse Fordel: Ikke relevant (N / A) (utilstrækkelig dokumentation).

Harms

De skader af solcreme brug er dårligt kvantificeret, men sandsynligvis vil være små, herunder allergiske reaktioner på huden cremer og lavere produktion af D-vitamin i huden med mindre solen.

Det er muligt, at personer, der bruger solcreme kan opleve overskydende solen, fordi de undgår solskoldning, men ikke undgå skadelig UV-stråling.

kemoforebyggende midler

Fordele

Der er ikke tilstrækkeligt bevis for at afgøre, om brugen af ​​kemoforebyggende midler reducerer forekomsten af ​​SCC eller BCC af huden.

Størrelse Effekt: N / A (utilstrækkelig dokumentation).

Harms

Beta-caroten brug har været forbundet i RCTs med en øget risiko for lungekræft forekomst og dødelighed hos rygere. Isotretinoin har dosisrelateret hud toksicitet. COX-2-inhibitorer, såsom celecoxib, har været forbundet med kardiale toksiske virkninger i RCT til forebyggelse af colorektal cancer.

Referencer

Denne information er produceret og leveret af Nationa; Cance; Institute (). Oplysningerne i dette emne kan have ændret sig, siden den blev skrevet. For de mest aktuelle oplysninger, kontakt Nationa; Cance; Institut via internettet hjemmeside på http: /; cancer.gov eller ring 1-800-4-KRÆFT.

 Offentlig Information fra National Cancer Institute