forbindelsen mellem søvn og diabetes

 arkiver indhold efter 2 år for at sikre vores læsere kan nemt finde den mest rettidige indhold; For at finde den mest aktuelle information, skal du indtaste dit emne af interesse i vores søgefelt.

Når diabetespatienter ind Lynn Maarouf kontor med ud-af-kontrol blodsukkeret, hun straks spørger dem, hvordan de sover om natten. Alt for ofte, er svaret det samme: ikke godt.

“Hver gang dit blodsukker er virkelig høj, dine nyrer forsøge at slippe af med det ved vandladning,” siger Maarouf, RD, diabetes uddannelse direktør for Stark Diabetes Center ved University of Texas Medical Branch i Galveston. “Så du er nok at komme op og gå til badeværelset hele natten lang -. Og ikke sove godt”

Du tager din shut-eye for givet, indtil du finder dig selv stirre på soveværelset loft på 2:33 én predawn for mange. Og så – endelig – det rammer dig: Kunne dette være mere end en slukket nat? Kunne du have en søvn problem; Hvis du gør, at komme til bunds i problemet er vigtig. Ikke fange nok ZZZs regelmæssigt kan forlade dig følelsen drænet, deprimerede, angste, stresset, og generelt elendige. Og det er en ond cirkel: Jo mere stressede du er ved at blive udtømt, jo mindre …

Diabetes og søvnproblemer går ofte hånd i hånd. Diabetes kan forårsage søvn tab, og der er beviser for, at der ikke sove godt kan øge din risiko for at udvikle diabetes.

Maarouf siger højt blodsukker er et rødt flag for søvnproblemer blandt mennesker med diabetes til en anden grund. “Folk, der er trætte vil spise mere, fordi de ønsker at få energi fra et sted,” siger hun. “Det kan betyde forbrugende sukker eller andre fødevarer, der kan spike blodsukkeret.”

“Jeg skubber virkelig folk til at spise ordentligt i løbet af dagen og få deres blodsukker under kontrol, så de sover bedre om natten,” siger Maarouf. “Hvis du får dit blodsukker under kontrol, vil du få en god nats søvn og vågne op følelse fabelagtig med masser af energi.”

“Der er tegn på, at søvnmangel kan føre til præ-diabetisk tilstand,” siger Mark Mahowald, MD, direktør for Minnesota Regional Søvnproblemer Center i Hennepin County.

Ifølge Mahowald, kan kroppens reaktion på søvn tab ligne insulinresistens, en forløber for diabetes. Insulin ‘s opgave er at hjælpe kroppen brug glukose til energi. Insulinresistens, cellerne undlader at bruge hormonet effektivt, hvilket resulterer i højt blodsukker.

Diabetes opstår, når kroppen ikke producerer tilstrækkeligt insulin eller cellerne ikke korrekt brug af insulin. Når insulin ikke gør sit arbejde, højt blodsukker bygge i kroppen til det punkt, hvor de kan skade øjne, nyrer, nerver, eller hjerte.

Crazy Hours på jobbet?

Er Søvnighed såre dig?