dødfødsel – emne oversigt

Dette emne har oplysninger om tabet af et barn efter 20 uger af graviditeten, men før barnet er født. For information om abort før 20 uger, abort.

Dødfødsel er tabet af et barn efter 20 uger af graviditeten, men før barnet er født. Det kan ske i løbet af graviditeten eller under fødslen. Dødfødsel forekommer i omkring 1 ud af 200 graviditeter. 1

Tabet af en baby er ødelæggende og meget svært at acceptere. Du kan undre, hvorfor det skete, eller bebrejde dig selv. Men en dødfødsel kan ske, selv i en graviditet, der har stået godt.

Når dødfødsel indtræffer før arbejdskraft, en læge normalt leverer barnet enten ved at give kvinden medicin at starte arbejdskraft eller ved at gøre kirurgi (kejsersnit, eller C-sektion).

Et problem med barnets sundhed, såsom en misdannelse eller langsommere vækst og udvikling; Et problem med moderens helbred, såsom diabetes, højt blodtryk, eller en blod -clotting problem; Et problem med placenta, såsom placenta afrivning fra livmoderen for tidligt (placental abruption); En infektion hos moder eller barn; Et problem med navlestrengen, såsom snoning, som kan afskære ilt til barnet.

I mange tilfælde ingen ved, hvad der forårsager dødfødsel. Men en årsag ofte er fundet. En dødfødsel kan forårsages af

Folk går gennem sorg på deres egne måder. Du kan græde meget og føle vrede og håbløs. Du ønsker måske at bebrejde dig selv eller andre. Det kan være svært at spise eller sove.

Du og din partner kan ikke sørge på samme måde. Hver af jer skal tage vare på dig selv på den måde føles bedst. Fortæl din familie og venner, hvad de kan gøre. Du ønsker måske at tilbringe tid alene, eller du kan søge komfort familie og venner. Prøv at spise sunde fødevarer, få noget søvn, og få motion (eller bare komme ud af huset) for at hjælpe du føler dig stærk som du helbrede.