diagnosen og behandlingen af ​​hvæsen

For at bestemme årsagen til din hvæsende vejrtrækning, vil din læge stille spørgsmål om dine symptomer og hvad der udløser dem. For eksempel, hvis du ikke har nogen historie lungesygdom og du altid hive efter vejret efter at have spist en bestemt fødevare eller på et bestemt tidspunkt af året, kan lægen mistanke om, at du har en fødevare eller luftvejsallergi.

For mange mennesker, kan astmaanfald ske oftere om vinteren; Der er to udfordringer for mennesker med astma i vinteren. Den ene er, at de bruger mere tid inde. Den anden er, at det er koldt udenfor, “siger H. James Wedner, MD, en astma ekspert på Washington University i St. Louis, mens du er indendørs, du indånder astma udløser såsom mug, selskabsdyr skæl, husstøvmider, og selv brande i pejsen. Når du vove sig ud, kunne du have et astmaanfald fra indånde den kolde luft …

Hvis det er første gang, du har været evalueret, vil din læge sandsynligvis bede dig om at udføre en vejrtrækning test (spirometri) og kan også bestille en kiste X-ray.

Andre blodprøver og procedurer kan være nødvendigt, afhængigt af, hvad lægen lærer af at interviewe og undersøge dig.

Hvis det ser ud som allergi kan være relateret til din hvæsen, er der en række andre tests din læge kan bruge til at kontrollere allergier, herunder test hud eller blodprøver.

First off, se en læge for at fastslå årsagen til din hvæsende vejrtrækning og derefter modtage behandling for den specifikke årsag.

Hvis hvæsen er forårsaget af astma, kan din læge anbefale nogle eller alle af følgende for at reducere inflammation og åbne luftvejene

Hvis du har akut bronkitis, kan din læge anbefale nogle af eller alle følgende

Generelt enhver mild hvæsen, der ledsager akut bronkitis forsvinder, når infektionen gør.

Ring til din læge, hvis du har nogen åndedrætsbesvær. I nødstilfælde kan en medicinsk hold administrere et af følgende

da; Nat

KILDER

Lung Association: “Sygdomme A-Z.”

MedlinePlus Medical Encyclopedia: “hvæsen.”

Albert, RH. Family Physician, December 01, 2010.

Tag vurderingen Astma at få personlig handlingsplan