de dos og don’ts af tælle kalorier

Tælle kalorier er en kompliceret virksomhed. Fedt, kulhydrater, protein, slik – er alle kalorier skabt lige, eller er nogle bedre end andre? Her er, hvad eksperterne har at sige.

Folk er ikke blevet tælle kalorier evigt (selvom nogle dage, det kan føle som om du har). Ideen blev populær omkring begyndelsen af ​​det 20. århundrede, ifølge Jonny Bowden, ph.d., CNS, en bord-certificeret ernæringsforsker og forfatter til Living Low Carb Life: Valg af kost, der passer til dig fra Atkins til Zone, og The 150 sundeste fødevarer på Jorden: Den overraskende, Uvildige Truth About Hvad du bør spise og hvorfor. På det tidspunkt, videnskabsmand Wilbur Atwater bemærket, at hvis du lægger mad i en maskine, der kaldes en “bombe kalorimeter”, og brændte det, man kunne måle asken og varme for at finde ud af hvor meget “energi” blev udgivet, og derfor hvor meget ” energi “var i fødevaren. Ideen fanget på, og folk begyndte at tælle kalorier – det vil sige, at beregne præcist, hvor mange kalorier blev forbrugt, når de spiser bestemte fødevarer, og “brændt” når de deltager i forskellige aktiviteter. “En bølge af kost bøger i den tidlige del af århundredet populariseret forestillingen om, at det handler om kalorier – og det har været med os lige siden,” Bowden fortæller.

Så vidt vægtøgning er bekymret, en kalorie er en kalorie, “siger Lisa R. Young, ph.d., RD, forfatter til The Portion Teller Plan:. The No Diet Reality Guide til Eating, snyd og tabe permanent Men der er et utal af grunde til at basere din mad valg på andre end kalorie indhold kriterier. for eksempel, hvis den mad, du spiser indeholder fiber, vil det holde dig følelsen fuld længere, Young siger, som kan forhindre dig i at nå til “ekstra” kalorier i for at fylde dig op.

Fordelen ved at vælge frugt, grøntsager og andre lavere fedtindhold fødevarer er, at du får mere bang for din sorteper, siger Betsy Klein, RD, LD, en Miami-baserede diætist. Kulhydrater og protein har 4 kalorier per gram, mens fedtstoffer har mere end dobbelt så meget – en hel 9 kalorier per gram. (Alkohol vejer 7 kalorier pr gram.) Hvis du tælle kalorier for at tabe sig, men spiser højere fedtindhold fødevarer som bacon og fuldfed ost, du kunne potentielt forbruge over halvdelen din dag kalorie tildeling i slutningen af ​​morgenmad , hun siger. Vælge kulhydrater og protein til din morgen måltid, på den anden side, ligesom en æggehvide omelet fyldt med svampe, løg, grøn peber og en lille mængde af fedtfattig ost, vil efterlade dig med kalorier til overs for måltider og snacks ud morgenmad.

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Mens du træner, bør du regne imellem …