bihulebetændelse – emne oversigt

Allergier Trends

Sinus infektioner følger ofte en kold og forårsage smerte og tryk i dit hoved og ansigt.

Bihulebetændelse kan være enten akutte (pludselig) eller kroniske (langtids-). Med kronisk bihulebetændelse, betyder infektion eller inflammation ikke helt forsvinder i 12 uger eller mere.

Bihulebetændelse kan være forårsaget af tre ting

De samme virus, der forårsager almindelig forkølelse årsag de fleste tilfælde af bihulebetændelse.

Når foring af sinus hulrum bliver betændte fra en virusinfektion som en kold, svulmer. Dette er viral bihulebetændelse. Hævelsen kan blokere den normale dræning af væske fra bihuler ind i næse og svælg. Hvis væsken ikke kan løbe og bygger op over tid, kan bakterier eller svampe (flertal af svamp) begynder at vokse i den. Disse bakterielle eller svampeinfektioner kan forårsage mere hævelse og smerte. De er mere tilbøjelige til at vare længere, blive værre med tiden, og blive kronisk.

Nasal allergi eller andre problemer, der blokerer de nasale passager og tillader fluid at opbygge i bihulerne kan også føre til bihulebetændelse.

De vigtigste symptomer på bihulebetændelse er en løbende eller tilstoppet næse og smerter og tryk i dit hoved og ansigt. Du kan også have en gul eller grøn dræning eller dryppe fra næsen eller ned på bagsiden af ​​din hals (postnasal afladning). Hvor du føler smerte og ømhed, afhænger af hvilken sinus påvirkes.

Andre almindelige symptomer på bihulebetændelse kan omfatte

Din læge kan fortælle, hvis du har bihulebetændelse ved at stille spørgsmål om din fortid sundhed og gør en fysisk eksamen. Du vil sandsynligvis ikke brug for andre tests.

Virale sinus infektioner normalt gå væk på egen hånd inden for 10 til 14 dage. Antibiotika virker ikke for virusinfektioner. Men der er nogle ting du kan gøre derhjemme for at hjælpe med at lindre dine symptomer

vira; Bakterie; Svampe.

En hovedpine; Dårlig ånde; En hoste, der producerer slim; Feber; Smerter i tænderne; En reduceret følelse af smag eller lugt.

Drik masser af væske; Put et varmt, fugtigt håndklæde eller gel pack på dit ansigt i 5 til 10 minutter ad gangen, flere gange om dagen; Træk vejret varm, fugtig luft fra en dampende brusebad, et varmt bad, eller en vask fyldt med varmt vand; Brug saltvand næsedråber og spray til at holde næse fugtige og bruge saltvand nasal vask til at holde nasal passager åbne og udvaske slim og bakterier; Prøv over-the-counter medicin til at hjælpe med at lindre smerter og tryk i dit hoved og ansigt.