at tage sig af dine led efter ankel udskiftning

Efter ankel udskiftning kirurgi, de fleste mennesker komme tilbage til deres normale aktiviteter i 6 måneder til et år. Inden da, vil du arbejde med en fysioterapeut eller på din egen at få styrke og vifte af bevægelse i dit nye ankel. Du vil føle sig lidt bedre og lidt stærkere hver dag.

Du kan starte fysioterapi efter dine indsnit helbrede og du er i stand til at lægge vægt på din nye ankel. Det er sædvanligvis ca. 6 til 8 uger efter operationen.

“Uanset om en patient gør det på egen hånd eller med en fysioterapeut afhænger af deres komfort niveau og den vejledning, de har brug for,” siger Judith Baumhauer, MD, MPH. Hun er en fod og ankel kirurg på University of Rochester Medical Center.

En henvisning til fysisk terapi afhænger også af lægen. “Nogle kirurger vil give dig øvelser til at gøre derhjemme. Jeg er en trofast tilhænger af formelle fysisk terapi,” siger Selene Parekh, MD. Han er en fod og ankel kirurg på Duke Medicine Health System.

Omkring den tid, du begynder fysisk terapi, du også flytte fra en boot til en ankelstøtte.

Terapi øger vifte af bevægelse i det nye joint, styrker det, hjælper dig med at håndtere smerte og hævelse, og viser dig, hvordan du flytter ordentligt.

“En masse af patienter med gigt har ændret deres gangart i så lang tid – de gå med en halte eller på anden forkert måde at forsøge at minimere smerte og stress på den dårlige ankel – at du har fået til at re-underviser dem til at gå, “siger Parekh.

Fysioterapi varer normalt fra 6 uger til 3 måneder. Din kirurg vil følge op med dig regelmæssigt for at spore din nyttiggørelse og se, hvor meget mere terapi, du har brug for.

Jeg tjekker ved 4-til-6-ugers intervaller. Oftere end ikke, de har brug for den fulde 3 måneder, nogle gange mere, “siger Parekh.” Jeg vil sige, at 80% til 90% af patienterne er færdig med behandlingen af ​​3 måneder. På det tidspunkt, de fortsætter [øvelserne] på egen hånd.

Fysioterapi vil ikke være behageligt – i hvert fald ikke i første omgang – men smerten skal være håndterbar.

Hvis du har skarp, jagende smerte, fortælle din terapeut, fordi du sandsynligvis nødt til at bakke ud en lille smule. Hvis du føler dig kedelig smerte, det er fint. Du er nødt til at arbejde gennem det, “siger Parekh.” Som ugerne går på, mængden af ​​smerte du oplever med terapi dråber temmelig hurtigt.

Se de fremskridt, du vil gøre, når du forlader operationsstuen.